https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips

Friday, 26 August 2011

Contact Lens ! Cantik ke Bahaya ?

Assalamualaikum.

perempuan kalau tak nak cantik memang tipu lah sangat kan?selalu nya apa yang terjadi dekat perempuan tuh.bila tengok apa orang di sekeliling dia pakai cecantik sikit.then teros akan cakap. wahhhh! cantiknya perempuan tuh. "apa dia pakai ek". itu memang terjadi dekat diri aku ni. aku ngaku ! haha

zaman moden sekarang ni. lagi macam macam benda yang membolehkan kita untuk jadi seorang yang cantik. lagi lagi kalau pasal mata.penah dengar tak orang cakap dari mata jatuh ke hati.
yelah kalau kita bercakap dengan orang kita mestilah tengok mata dia kan.
kebanyakan orang nak mata nampak cantik kan? kan? kan?



contact lens adalah salah satu perkara yang membantu untuk mata nampak lebih cantik.yang mate sepet boleh nampak galak.yang mate kaler hitam teros boleh tranform kaler kuning, merah, hijau, biru,
macam macam lagi fesyen contact lens ni. siap boleh besar kan anak mata hitam kita lagi.
advance sungguh kan?

aku pon salah seorang pengguna contact lens ni. oleh kerana aku rabun. tapi sebok tak nak pakai spek mata.
jadi pakai lah contact lens. aku pon nak jugak kan merasa mata belang belang nie..kehkeh.




 ok, contact lens nie sangat sangat bahaya kalau kita tak jaga.
sebab dia berada kat dalam mata kita kan. ye!!!!. dari segi luaran memang lah kita nak paling cool, paling cantik sebab mata kita berwarna hijau,biru,kuning,tapi dari segi dalaman? kita tak nampak kan? kita tak tahu kan? hari hari kita kena lah bersih kan contact lens kita dengan air contact lens tuh. lepas tu jangan pakai terlalu lama macam kita pakai dari siang sampai lah nak tidur baru kita bukak contactlens tuh. mata kita pon nak rehat jugak kan?so dekat rumah pakai lah spek mata(bagi yang rabun).bagilah peluang mata kita untuk berehat jugak.. aku cerita nie sebab tuk peringtan jugak..yelah dekat2 nk raya ni ramai yg nk cantekkan lgi mata di hary istimewa...

hah nie ade gambar mata yang rosak
isk! biler tengok gambar ni rasa serik tak nak pakai contactlens dah!
tapi kalau kita jaga kebersihan contactlens tuh, and bagi masa tuk mata kita berehat tanpa contactlens.
InsyaAllah tak kan jadi macam mata mata dekat bawah ni.



 takot! ngeri ! sumer ade bila tengok gambar nie.

p/s : kalau nak beli contactlens ni pon kena jaga jaga ok.
jangan maen beli jek. kena lah details sikit. yelah tuk kepentingan mata kita jugak kan..

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.