https://izyanyancinnamon.blogspot.com


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips

Thursday, 7 January 2016

Ayah pun nak masuk SYURGA !!


*note: istilah "tanggung dosa" dalam komik ni bermaksud:
-Suami tanggung dosa isteri kalau membiarkan isterinya melakukan maksiat seperti tidak menutup aurat, keluar atau bergaul dengan lelaki ajnabi dan sebagainya. Dok biar je, senang bagi contoh. Kita sebagai guru kungfu, kita pun biarkan anak murid belasah orang lain. Maka apabila kita redha dengan perbuatan itu, dengan kita-kita sekali akan mendapat dosa. Paham?
-Anak-anak dan isteri boleh menjadi tiket untuk suami atau ayah untuk mendapat saham pahala di akhirat kelak.
-Suami dan ayah adalah pemimpin keluarga, dan setiap pemimpin itu akan ditanya akan apa yang dipimpinnya di akhirat kelak. Ingat sonang ke nak jadi pemimpin? Sebab itu hendaklah menjadi seorang pemimpin yang penuh bertanggungjawab!
-Mudah-mudahan Allah redha kita masuk ke dalam syurga dan jauhkan kita dan keluarga kita daripada azab api neraka..
Wallahualam...
Allah SWT berfirman yang bermaksud:
"Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, keras, dan tidak mendurhakai Allâh terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan."
CREDIT : FACEBOOK

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.