https://izyanyancinnamon.blogspot.com


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips

Thursday, 21 January 2016

Jom buat ais krim Malaysia :D

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Masa saya tergodek-godek dalam facebook,saya terjumpa satu resepi yang memang jarang orang buat resepi ni.Resepi Aiskrim Choki-choki.Memang nampak sedap lagi-lagi layan waktu panas yang dijangka sampai bulan tiga mcm ni..Saya penah tengok aiskrim ni basic pon perisa milo,bandung,asam boi dan paling simple sekali perisa jagung.Tapi aiskrim yang bakal saya kongsi ni unik sikit perisa choki-choki tak terfikir lak :D Boleh cuba lepasni.


Kredit : Mommy Jelita

18 comments:

Syaza Raihanah said...

Sedap ni kalau makan masa tengah cuaca panas. Lega tekak. Hehe

anis said...

Waaaa, sedapnya >.< Nak try lah buat.

Aqilah Azmi said...

SERIOUS AAAA CHOKI CHOKI????
Terliur nya mashaallah TT_TT
it's been awhile takmkn chocs huhuhuhu thanks share izyan dear huhuw

Anis Khalilah said...

Boleh try nih.. hihi

Fieyqa Adelova said...

sedapnya ais krim choki choki wuuuuuuuuuuuuuuuu

Unknown said...

Gempak gilaa hahahah. Terujaa tgk. Baru tau ada eskrem perisa ni . kreatif jgk rakyat Malaysia ni. Hihih ^^

My New Blogger said...

I love ice cream!!!!

Unknown said...

sedap makan masa panas panas ni :D biasanya suka yg bubur kacang hijau dan asam boi, atau oren :)

Wanie Seuk said...

takk puass.. choki2 suka mlekat kat plastik.. huhuhu nice.. nak cuba gak laaa.. tapi jarang blh buattt. :(

Cik Shafiqa said...

Ya Allah sedapnya, nak try gak :) Thanks !

Unknown said...

brape coki coki utk stu aiskrim

Unknown said...

brape coki coki utk stu aiskrim

Izyan Yan Cinnamon said...

Boleh letak mengikut kesukaan..:)maximum pon dalam 10-15 choki ^^

Izyan Yan Cinnamon said...

satu aiskrim guna dalam 3 choki :)

Unknown said...

Asalamualaikum...
Cam sedap je.Nak try lah.Tq Izyan Yan Cinnamon .Susu tu gune susu pekat ye.

Izyan Yan Cinnamon said...

ar ah susu pekat sis :)

Unknown said...

saya baru buat..tapi taksecantik sis punyaaa

Unknown said...

saya baru buat..tapi tksecantik sis punyaa


Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.