https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips
Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts

Tuesday, 22 March 2016

Giveaway Cash RM600 MAC 2016 by Emas Putih


*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Thursday, 17 March 2016

Segmen Cek Ungu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(a) Warna kegemaran Cek Ungu
Warna kegemaran cik ungu kan mestila wana ungu sebab blog cek ungu pon ungu,tulisan kat banner pon ungu,baju cek ungu masa kawen pon berwana ungu,jadi jawapan yan UNGU ! :D.Nak teka makanan faveret gak,makanan faveret cek ungu mesti buah yang berwarna ungu seperti terung*ado je terung hijau hehe*.Sedap oww terung tambah terung yang dibakar atas dapur lepastu potong kecik-kecik kemudian cicah aiq asam hehe.*Ok lari dari soklan muehehe..jangan marah ea*

(b) Bulan dan tahun Cek Ungu kawen
Cek ungu melangsungkan majlis perkhawinan pada bulan december tahun 2011 iaitu 9 haribulan 11 nikah,kemudian sanding pada 10 aribulan 11 diampang.Maap culik pic sis hehe minta kebenaran culik pic ni ea.Selamat pengantin baru sis,dah hampir 6 tahun (2011-2016) sis berumah tangga,semoga perkawinan sis dengan husband berkekalan hingga ke jannah dan diberkati oleh Allah S.W.T.InyaAllah amin.


Tag 1 , 2 & 3

Saturday, 12 March 2016

Segmen TOP BLOGGER 2016 by NURZULFA

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Kata-kata murni hehe 

"Kejayaan adalah suatu perjalanan bukannya suatu destinasi"

Tag : A , B , C , D & E

Friday, 4 March 2016

Mini Giveaway Hari Jadi Dhia Batrisya Tiga Tahun

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Giveaway Holiday Bersama Mak Long!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Segmen Bloglist By Aina

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Bags Giveaway By Penselduabee

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

MINI GIVEAWAY 2016 BY HANI RAHMAN

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Saturday, 27 February 2016

Sesi Mengenali Ahli Blogger

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Klik Banner

Arini free maka nak tunaikan mana yang tertangguh tu dengan menjawab soklan yang ditag oleh owner Segmen sesi mengenali ahli blogger.Dah lama dah adik nabila ni ngajak join tapi disebabkan hal yang tak dapat dielakkan maka tertangguhlaa nak join segmen ni.Segmen ni berlangsung sepanjang 2016 tujuan ditubuhkan adalah untuk mengenali dengan lebih rapat antara blogger dengan blogger yang lain tidak kirala blogger tu newbie ke lama ke kita tetap adalah sebuah family walaupun dialam maya.

Soklan Pertama : Impian anda terhadap blog anda

Impian yan terhadap blog ni adalah berharap agar blog ni sentiasa memberi manfaat serba sedikit kepada orang lain agar bila yan dah tua nanti kan boleh jugak laa bagi "harta" ni kat anak cucu melihat apa nenek mereka buat masa zaman muda-muda dulu hehe.Tujuan utama adalah berharap blog ni berkekalan la sampai bila-bila jangan blogspot buat pangai sudah *terdey daii* jugak kang.*Gurau*
Selain dari itu,yan berharap satu hari nanti blog ni mencapai 1 juta pageview.Nak capai impian ni kena hajin hapdate blog selalu,mampu ke mak timah lakukan huhu *Doakan laa*.Lari sikit dari soklan,macam mana awak masukkan blog awak dalam paper eh?Nak jugakkkkkkkkkk (T_T)

Soklan Kedua : Biodata diri

Nama sebenar yan ialah Izyan Athirah Binti Jelani.Kenapa nama blog izyan cinnamon?izyan datang dari nama sendiri,cinnamon tercetusnya idea ada satu game ni dalam facebook nama "cinnamon" diberikan nama kepada satu haiwan ni hamster kalau tak silap yan lepastu terfikirla macam sedap kalau combinekan kepada izyanyancinnamon.Mesti orang akan ingat asal cinnamon ingat kulit kayu manis je hehe.Yan lahir di negeri Perlis Indera Kayangan.Berumur 21 Tahun pada tahun ni (2016).Pernah memenangi dalam beberapa acara anjurkan negeri perlis ketika masa dulu dan juga pernah mewakili negeri dalam pertandingan reka cipta dari barangan terpakai dan menang tempat pertama.Tarikh lahir saya 06 / 01 / 1995,Yan anak paling bongsu daripada tiga adik beradik,yang sulung kakak dan yang kedua abang semua dah kawen kecuali yan ja yang masih bujang.Yan mula berblog pada jun 2011 masa tu masa budak hingusan lagi.Idola yang tercetus yan sampai ke arini tentang blog adalah kak Lyssa Faizureen.Dia adalah sumber inspirasi yan dalam dunia blog ni,dia memberi tips serta tutorial dalam membina blog dari yan newbie sampailaa jadi macam sekarang.Terima kasih kak lyssa buat tuto tu,yan belajar buat blog pon berpandukan tutorial dia.Lama kelamaan makin mahir dah hehe.

Soklan Ketiga : Ajak Blogger lain sertai

Nak ajak sapa eh?yan nak ajak semua yang mana terlibat dalam blogspot menyertai segmen ni.Tag satu dua macam tak puas gak eh sebab sikit yang yan boleh kenal huhu,sekarang yan tag semua sapa yang tengah baca entry yan sekarang ni hehe..Awak join tawww *Tium Ciked*.Awak join yan bagi coklat parero rocel lima bijik kat awaaaa XD

Soklan Keempat : Cara menghubungi

Fb : Izyan Athirah Binti Jelani
Emel : Izyanyancinnamon@gmail.com
Wassap : 01*-******* (Nak full mintak dalam fb insyaAllah akan dikongsikan hehe)
Wechat id : IzyanJelani (Tapi tak leh add sebab private kehkeh,kalau nak tinggalkan id awaaa kat ruang komen yan add awaa)*Kalau nak laa tak nak kongsi xpe ceqqq xmo kawannn hmmm*hehe 

Friday, 26 February 2016

Menang GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER by Vanilla Freak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

 Alhamdulilah rezeki dipagi jumaat yan dapat Voucher free dari GA Vanilla Freak yang dah lama idam nak dapat voucher ni hehe.Kali ini dapat jugak satu ^^.Terima kasih kak Alia @ Mak Jem bagi peluang serta berkongsi rezeki dengan orang lain hehe.

Nilaa yang yan menang kak alia bagi sorang satu kepada 4 orang yang betuah :)
Apa yang menarik tentang voucher ni?Sampai menjadi kegilaan hakak yan ni hehe.Keistimewaan voucher ni setahu yan kita boleh tebus voucher ni dimana-mana cinema yang mempunyai MBO.Tebus apa?boleh tebus makanan dengan tiket wayang sekali.Kira free gitueww.Contoh kalau harga yang kita nak tu melebihi rm 16 keatas so kita just add money sendiri laa.Kira voucher ni setakat Rm 16 saja lebih dari tu sila tambah duet sendiri ye :) Tapi pastikan cukup-cukup Rm 16  taw sebabnya kalau beli something yang tak tak capai harga Rm 16 mean bawah Rm 16 wang baki tidak akan diberikan so melepas kerugian disitu.Bolehlaa lepas beli popcorn air pepsi kann hehe.Sekali lagi terima kasih diucapkan kepada pihak penganjur GA MBO CINEMA VOUCHER.

Wednesday, 24 February 2016

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Segmen : Review Blog dan Free Gift By Yanie

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Monday, 22 February 2016

First Mini GiveAway MasitaEyta Mencari Followers Yang ke 150 & 10 New Bloglist

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Awesome Birthday Giveaway

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Monday, 15 February 2016

Give Away 2.0

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

GIVEAWAY BIRTHDAY WISHES TO ME AND BLOGLIST 2016 by Noor Akma

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Giveaway ni tamat pada 2 Mac 2016 pukul 01.01am

SELAMAT HARI LAHIR !!!
~ Dari lubuk hati yang paling dalam..Tiada kata dapat kuucapkan untuk menghiasi harimu yang penuh sejarah ini..Dan hanya doa yang mampu kupanjatkan untukmu..Semoga Allah selalu ada dan selalu menjaga dan melindungi dirimu..dengan bertambahnya usia kamu jadikanlah dirimu manusia yang berguna dan tingkatkanlah amal bakti kamu kepada kedua ibubapa..Selamat hari jadi kak akma ,semoga berbahagia kehendakNYA..Aminn :)

HAPPY BIRTHDAY 

HAPPY BIRTHDAY.. !!!! 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO YOU...!!!

First Giveaway By Nadia Syamimi

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Tamat pada 27 February 2016

REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Tarikh tutup: 11.59pm pada 5/3/2016 (Sabtu)

Segmen Bloglist NrlSyazwana

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Tag : A , B & C

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.