https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips
Showing posts with label Terima Kasih. Show all posts
Showing posts with label Terima Kasih. Show all posts

Monday, 26 September 2016

Review Testimoni Powerbank : Beli satu tapi dapat 7 barang !!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum semua
Baru-baru ni aku perasan ramai yang cari powerbank. Aku sendiri pun cari. Memang dah lama dah aku mencari powerbank sendiri. Tapi aku pun macam awak. Ragu-ragu yang mana satu powerbank yang terbaik, berkualiti dan paling penting original. 
Yelah, memang kau kena beli ori beb. Sebabnya, sekarang ni dah banyak kes bila charge handphone dengan powerbank tak ori... handphone meletup. Hish! Nauzubillah. Takut aku dengar... bukan sayang powerbanknya... tapi keselematan tu yang penting. 
Tapi sebelum tu, aku nak perkenalkan korang dengan powerbank yang sekarang ni aku gunakan. Iaitu PINENG POWERBANK dengan kuasa kuda 20,000mAh. Beli dari PEMBORONG POWERBANK PINENG *terima kasih banyak-banyak ye!Sebab jual original powerbank !*
Ok untuk pengetahuan anda semua,Penjual aku beli ni dia tengah mengadakan promo besar-besaran kau bayangkan 20,000mAh dia jual Rm 99.00 SAHAJA !!! Dengar cam mahai je kan?Tak olls Rm 99.00 ni kau akan dapat 7 freegift aksesoris untuk telefon pintar anda.Tawaran yang ditawarkan amat laa berbaloi walaupun apa awalnya aku ada sedikit keraguan nak beli..Yelaaa nak keluar duit seketul tu bukan senang kena tipu terbang duit kau yang kau simpan hari-hari huhu..Btw dengan membaca testimoni beliau aku dapat rasakan dia seorang seller yang boleh dipercayai.Sebelum aku angkat seketul powerbank ni macam-macam soalan aku tanya dia..Almaklumlaa tak pernah ada powerbank sebelum ni malah memang aku tahap IQ nak ambik bab pasal powerbank ni adalah 1%.Aku dapat maklumat pon sikit2 dari hasil carian uncle google kacak.Tu pon tak cukup maklumat,aku tanya abih kawan-kawan serta encik A.Encik A terang satu persatu sebelum beli seketul powerbank ni.Alhamdulilah pada 25/9/2016 aku terbankin kepada seller ni.Maka seller ni pon kebetulan ahad Johor bukak pejabat pos.Dia pon sempat g pos dan akhirnya dah selamat sampai ke tangan aku pada hari ini (26/9/2016)..
Pn969 - Black
Kelebihan Pineng Power Bank 20000mah Model PN969 :
1) 100% Real Capacity Batteries – kapasiti power bateri yang tertinggi berbanding dari model power bank Pineng yang lain. Dengan kapasiti ini, ia mampu recharge phone anda antara 7-8 kali (* bergantung pada model phone anda).
2) Dual USB Output – Anda boleh mengecas dua phone serentak dalam satu masa tanpa perlu kan charger.
3) Black LCD Display  – Baki kapasiti bateri power bank akan di paparkan dalam bentuk digital bernombor % di skrin LCD power bank ini. Yang menarik untuk model PN969 adalah LCD nya berwarna hitam yang menampakkan power bank anda sangat eksklusif dan bergaya. 
4) Cip IC Pintar : Cip ini bertindak untuk melindungi bateri phone daripada over charging, over discharging atau short circuit.
5) Auto Detect & Charging – hanya plug kan USB cable ke phone anda, dan power bank ini akan ON secara automatik dan recharge phone anda.
6) Support 99% model smartphone di pasaran – support smartphone @ tablet – Lenovo,Samsung,Sony, HTC, Apple, Asus ,Oppo dan sebagainya..
Specification:
1. Input: Micro USB/DC 5V/2A
2. Output: DC5V 2.1A/1A
3. Built-in battery capacities: 3.7V/20000mAh 74wh
4. Battery Type: Li-polymer battery
5. Fully Charge: 8-14 hours
6. Working Temperature: -10°C to 45°C
7. Standby times: >5000hrs
8. Cycle life of charging : 500 times (1 time = from 0% to 100%)
9. Net Weight: 420g
10. Size: 163*76*21mm
Aku testimoni kepada PEMBORONG POWERBANK PINENG akak kasi five star untuk trusted seller ni ditambah pulak memang dia layan customer dengan baik sekali.Hakak memang cerewet bab jual beli atas talian ni hoho.Naseb encik tu sabar dengan kerenah customer dia sorang ni hehehe.
Bukan itu saja dia menawarkan pakej powerbank murah tapi original.Ada banyak jenis..Olls boleh stalker di Fb / Insta dia..Insta:@Pemborong_powerbank_pineng & Fb:@Pemborong Powerbank Pineng.Ok apa yang awak dapat bila beli dengan seller ni?
 7 freegift akan anda nikmati!!!!
1🎁 FREE cable pineng on box2🎁 FREE USB LED Light 3🎁 FREE Sarung Powerbank dua pocket. terbaik punya tebal 4🎁 FREE USB Fans5🎁 FREE Poslaju Semenanjung 6🎁 clip lens for eye fish view 7🎁 cable pineng pn303 android 100% Original Pineng Powerbank!!!~Super Trusted Seller since 2013~~Poslaju jln tiap2 hari~
Warranty card 1 year
Anda akan dapat seperti dalam gambar
Saiz sebenar powerbank pn969 sebesar iphone 6s + sahaja 
Nak tahu powerbank anda original ke tidak?Boleh cek kat laman ni : http://www.pineng.cn/
Selepas dah check dekat website PINENG tu, resultnya adalah seperti kat bawah ni. 
But basically ia menunjukkan keaslian produk tersebut. So, aku punya powerbank dari Guangdong Pineng Industrial Co., Ltd. memang disahkan original lah! Bagus!Macam mana nak tahu code ni?Anda boleh cek kat kotak powerbank awal beli tu, serial numbernya diletakkan di hadapan kotak tapi dalam keadaan seal. Ala macam hologram tu..nampak tak?ada gores hologram ? Tak nampak meh kak chik up sikit sticker gores dan ada no code tu :)*Setiap gores adalah berbeza bentuk warna dan sebagainya mengikut jenis powerbank anda beli* 
Nampak tak code tu sebelum dan selepas digores?Haa disitula terletaknya keaslian powerbank anda semua.Code aku selepas digores ialah 2123274253523680 
Itu saja review aku pada harini serba sedikit tentang powerbank yang aku beli.:) Any question u boleh tanya direct pada penjual ni. Whatsapp at 012-7948434 - Haris Ridzwan Enterprise


Saturday, 2 July 2016

Opppsss ! Bertukar Kulit

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Haiii semua,sorry lama bebenor eh tak update blog..Kalau update pun hanya join GA saja.Sejak kerja ni rasanya kemalasan nak bukak blog kelaut entah  kemana laa.Tujuan menulis entry kali ini,ceq nak habaq yang ceq dah bertukar kulit blog ceq dah.Kali ini tema kola bear.Simple saja kali ini dengan cbox tak dak,bloglist tak dak semua dah hilang hmmm..Sapa nak masuk bloglist saya meh drop url link blog awak semua.InsyaAllah akan dimasukkan secara berperingkat mengikut turutan.Tinggal je url blog awak kat komen nanti saya update okeh :)..Btw tengkiu kepada semua sponsor GA yang mana saya dah mendapat hadiah dari pihak awak semua (sponsor) dari bermacam-macam GA.Tak sempat saya nak update satu persatu hadiah yang diterima oleh saya daripada mereka.Saya belanja pic saja la ye hehe..




Itu saja entry kali ini muehihi..

P/S:Ada jugak saya menang wang tunai tapi tak payah update laa kat sini hihi sebab dah abih buat belanja raya XD Tq sponsor semua..:* Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Monday, 29 February 2016

Menang GA dari Cik Akak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Gambar tiada kaitan haha
Sudah dikreditkan ke dalam akaun yan alhamdulilah ^^
Review arini menang ga dari blogger cik akak.Tak mampu nk ungkap kan melainkan ungkapan alhamdulilah syukur kehadrat illahi ada rezeki menang GA cik akak.Memang tak sangka sangat tengok senarai pemenang kat2 list tu agak keciwa gak hehe nama tak dak kat situ,pastu scroll bawah2 lagi tengok sapa peserta bertuah menang rm 100 tu,slow ja scroll dengan bismillah sekali haaa Ya Allah terima kasih diatas rezeki mu huhu excited sampai terlupa nak masak tengahrai hehe.Untuk penaja rasmi ga iaitu cik akak,yan mendoakan semoga cik akk dimurahkan rezeki selalu dan semoga Allah merahmati hidupmu..:* *Muah ciked* hehe.Inila yang dikatakan tuah ayam nama dikaki,tuah manusia tiada siapa yang tahu :) Tahniah juga kepada semua ^^

Sunday, 28 February 2016

Betul ke ni blog aku ? (T_T)

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Hehe tajuk macam apa tah erkkk,apa kaitan dengan tajuk tu dengan blog?Yan rasa kan sejak dua menjak ni macam blog ni bukan blog yan hehe.Kenapa?Sebab hari semakin hari pageview meningkat wowww amazing *Lap air mata*terharu sangat jarang nak capai 1k pageview dalam satu hari,selalu sebulan sekali..Ke memang bukan blog yan ?hahaha.Apa apa pon yan mengucapkan ribuan berbanyakk banyakkkk tq pada visitor yan yang hari-hari datang jenguk yan yang kadang-kadang tenggelam timbul lemas dek kekosongan akal nak berkongsi dengan u olls yang dihormati sekalian huhu.Harap sangat awak datang hari-hari eh sebab nak merealisasikan impian PV yan 1Juta hehe :D

Terima kasih semua,pasni yan akan cuba lekatkan diri pada blog ^^

Saturday, 27 February 2016

Sesi Mengenali Ahli Blogger

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Klik Banner

Arini free maka nak tunaikan mana yang tertangguh tu dengan menjawab soklan yang ditag oleh owner Segmen sesi mengenali ahli blogger.Dah lama dah adik nabila ni ngajak join tapi disebabkan hal yang tak dapat dielakkan maka tertangguhlaa nak join segmen ni.Segmen ni berlangsung sepanjang 2016 tujuan ditubuhkan adalah untuk mengenali dengan lebih rapat antara blogger dengan blogger yang lain tidak kirala blogger tu newbie ke lama ke kita tetap adalah sebuah family walaupun dialam maya.

Soklan Pertama : Impian anda terhadap blog anda

Impian yan terhadap blog ni adalah berharap agar blog ni sentiasa memberi manfaat serba sedikit kepada orang lain agar bila yan dah tua nanti kan boleh jugak laa bagi "harta" ni kat anak cucu melihat apa nenek mereka buat masa zaman muda-muda dulu hehe.Tujuan utama adalah berharap blog ni berkekalan la sampai bila-bila jangan blogspot buat pangai sudah *terdey daii* jugak kang.*Gurau*
Selain dari itu,yan berharap satu hari nanti blog ni mencapai 1 juta pageview.Nak capai impian ni kena hajin hapdate blog selalu,mampu ke mak timah lakukan huhu *Doakan laa*.Lari sikit dari soklan,macam mana awak masukkan blog awak dalam paper eh?Nak jugakkkkkkkkkk (T_T)

Soklan Kedua : Biodata diri

Nama sebenar yan ialah Izyan Athirah Binti Jelani.Kenapa nama blog izyan cinnamon?izyan datang dari nama sendiri,cinnamon tercetusnya idea ada satu game ni dalam facebook nama "cinnamon" diberikan nama kepada satu haiwan ni hamster kalau tak silap yan lepastu terfikirla macam sedap kalau combinekan kepada izyanyancinnamon.Mesti orang akan ingat asal cinnamon ingat kulit kayu manis je hehe.Yan lahir di negeri Perlis Indera Kayangan.Berumur 21 Tahun pada tahun ni (2016).Pernah memenangi dalam beberapa acara anjurkan negeri perlis ketika masa dulu dan juga pernah mewakili negeri dalam pertandingan reka cipta dari barangan terpakai dan menang tempat pertama.Tarikh lahir saya 06 / 01 / 1995,Yan anak paling bongsu daripada tiga adik beradik,yang sulung kakak dan yang kedua abang semua dah kawen kecuali yan ja yang masih bujang.Yan mula berblog pada jun 2011 masa tu masa budak hingusan lagi.Idola yang tercetus yan sampai ke arini tentang blog adalah kak Lyssa Faizureen.Dia adalah sumber inspirasi yan dalam dunia blog ni,dia memberi tips serta tutorial dalam membina blog dari yan newbie sampailaa jadi macam sekarang.Terima kasih kak lyssa buat tuto tu,yan belajar buat blog pon berpandukan tutorial dia.Lama kelamaan makin mahir dah hehe.

Soklan Ketiga : Ajak Blogger lain sertai

Nak ajak sapa eh?yan nak ajak semua yang mana terlibat dalam blogspot menyertai segmen ni.Tag satu dua macam tak puas gak eh sebab sikit yang yan boleh kenal huhu,sekarang yan tag semua sapa yang tengah baca entry yan sekarang ni hehe..Awak join tawww *Tium Ciked*.Awak join yan bagi coklat parero rocel lima bijik kat awaaaa XD

Soklan Keempat : Cara menghubungi

Fb : Izyan Athirah Binti Jelani
Emel : Izyanyancinnamon@gmail.com
Wassap : 01*-******* (Nak full mintak dalam fb insyaAllah akan dikongsikan hehe)
Wechat id : IzyanJelani (Tapi tak leh add sebab private kehkeh,kalau nak tinggalkan id awaaa kat ruang komen yan add awaa)*Kalau nak laa tak nak kongsi xpe ceqqq xmo kawannn hmmm*hehe 

Monday, 8 February 2016

Senarai PEMENANG New Year Giveaway 2016 By Izyan Athirah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Haii olls,arini yan nak umumkan senarai nama pemenang mengikut kategori yang dijanjikan.

NEW UPDATE : SENARAI PEMENANG BARU 


SAGUHATI x1

85.http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/01/new-year-giveaway-2016-by-izyan-athirah.html

RANDOM.ORG x5 (Hadiah Misteri)


BLOGLIST x20 (Random.Org)










Tahniah diucapkan kepada yang terpilih,tahniah juga untuk yang lain :) Yang tak menang tu bukan bermakna awak gagal tapi belum rezeki awak masa ni,insyaAllah ada rezeki dilain masa Amin..*Takmo Nanges2* Yang menang saguhati tu,mohon bagi detail secepat mungkin ye,sebab pengeposan dilakukan mengikut pemenang bagi detail,kalau lewat hadiah awak akan dibakor hoho.Awak diberi tempoh tuntut hadiah selama 5 hari dari tarikh pengumuman pemenang (8/2/2016) akhir bagi detail (12/2/2016)jam 11.59 malam.Lepas tarikh tu jika tiada maklumat dari pemenang maka dengan itu saya pilih peserta bertuah lain.Sekian sahaja entri saya harini.

* Sila bagi detail seperti NAMA PENUH , ALAMAT LENGKAP & NO TEL *
Ke email saya : izyanyancinnamon@gmail.com

(Copy paste butiran dibawah dengan lengkap dan hantar ke email saya dengan kadar segera)

  1. Tajuk/Subject : Pemenang New Year Ga 2016 By Izyan Athirah
  2. Nama penuh :
  3. Alamat Lengkap :
  4. No Telefon :
  5. Url No Penyertaan :

Friday, 8 January 2016

Terharuuu !

Assalamualaikum,

Pertama kali yan mintak maaf sangat-sangat jarang update seperti sebelum ni,kurang blogwalking semua,maaf ye.Sibuk yang teramat sangattttt turun naik pej pos untuk pos barang orang setiap hari sampai nak berblog pun agak terbatas huhu.Btw yan nak ucapkan ribuan terima kasih buat para blogger sudi menyertai Giveaway yan kali ini.Walaupun hadiahnya tak sebesar mana juga tak semewah mana tapi cukup sebagai menghargai para blogger yang datang hari-hari ke blog yan tanpa rasa jemu.Hadiah sudah dibeli tapi hadiah nya tetap rahsiaaa.Tak boleh bagitaw sampai tamat GA hahahaha :P

Ok cerita bermula semasa nak belek-belek chatbox untuk bw blog yang tinggal jejak ada satu blogger ni nak tahu sapa?Blogger yang mesra disapa ecah @ Aisyhah hampa kenal kan dia,mana tak kenal nyaa blogger kaki usik orang hihi yang rajin bw hari-hari blog yan.Ecah ni adalah blogger designer.Kalau hampa berminat nak wat tempahan kat dia boleh pegi tanya dia secara direct :D.Fakta : Ecah dengan yan adalah senegeri orang perlih wooo , tingkatan 6 jugak yang beza umur dengan sekolah hoho.Ok tujuan yan taip entri ni adalah nak ucapkan ribuan terima kasih kepada beliau sebab dengan rajinnya adik ecah ni membuat satu banner yang tertulis Happy Birthday,terharu gilaa tiba-tiba ada blogger bermurah hati kasi banner secantik ni kat yan.Yan hargai sangattt hasil design banner happy birthday ni.Terkejut yan tiba-tiba Adik ecah ni bagi link untuk yan.Cantek sangattt terima kasih ye dik.Akak harap adik bertuah tersenarai antara 5 pemenang yang dicari untuk GA yan ni begitu juga pada yang lain.Amin yan doakan yang terbaik buat semua ^^ Jom tengok Banner adik ecah bagi kat yan hihi

Comellllll ^^
Jom bw ke blog ecah , yan nak sambung bw blog yang lain pulak hihi http://apple-crunchh.blogspot.my

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.