https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips
Showing posts with label design blog baru. Show all posts
Showing posts with label design blog baru. Show all posts

Saturday, 2 January 2016

Apa pendapat anda XD

Assalamualaikum,hai olls..

Memandangkan tahun baru ni,aku pun nak jugak tukar design template.Jeles taw tengok orang lain punya blog yang cumil-cumil.Maka dengan penuh rasa gembiranya hati ini.Terhasil sebuah template baru.Tema template baru ni bermotifkan corak floral yang memang sepanjang aku berblog tak pernah berbunga-bunga untuk baju blog sepanjang tahun sebelum ni haha bukan apa cuma aku rasa girl-girl sangat XD.Template ni hasil gubahan sumber "ilham" dari google.Search image terjumpa idea untuk design.Kita tak copy paste ye,kita dah kredit kepada owner bagi setiap tutorial yang aku guna.Aku design ni dekat tiga hari dah tak dak idea langsung nak wat tema apa.Last-last my encik "rabbit" tolong bagi idea sikit nak wat design macam mana.Kalau hampa tengok header baru aku ni bukan ada tajuk haha ni semua kes dah cuba letak tapi macam tak sesuai,akhirnya kami buat keputusan biarkan je tak yah letak tajuk biarkan ia kosong bersama bunga-bungaan hihi.Btw aku banyak membuat pantauan jugak,ramai antara blogger cik gadis-gadis majoriti design bertemakan floral pada tahun baru ni.Jadi aku nakk gak,aku tak meniru owww,aku cuma ambik "berkat" kat blog orang lepastu balik rumah sendri cuma menggunakan hasil pemantauan tersebut untuk dijadikan bahan "uji kaji" kerja design.XD.Kat sini juga saya memohon maaf serta mohon halalkan jika ada secara kebetulan sama tu,mohon halalkan la ye.:)

Bawah ni template lama (2015)


Now inilaa dia hasil kerja aku sepanjang tiga hari tak menarik macam template lama huhu,Sebab read more tak tahu code kat mana dah berceramuk..:( Tapi akan plan-plan cari tutorial buh read more.Sejujurnya aku tak suka kalau blog aku tak dak read more huhu.Bila kita taip panjang-panjang nampak tak elok,lepastu entri bawah-bawah orang tak view sangat huhu.


Ni rupa template aku yang baru,simple malah agak malap haha,cara pemilihan warna tak sesuai kod.Apa pendapat hampa tentang blog yan?Btw aku nak bagitahu sesiap kalau hampa tengok ada seomething wrong kat template aku maksud aku macam header senget sebelah ke atau apa-apa saja yang mencacatkan pandangan hampa tu,semua nya adalah bergantung pada PC masing-masing.Aku dah try view menggunakan google chrome dengan mozilla tak dak problem laa.Aku bukan apa,kebanykkan kalau design sendiri contoh tukar code blog yang asal,memang akan selalu lari sikit.Jadi salah satu cara hampa ikut step ni *Tu Pun kalau hampa sudi nak view nampak ok laa sikit tu* Tengok kat keyboard masing-masing-cari perkataan CTRL-klik Button CTRL serentak dengan mouse *Hampa scroll benda bulat kat tertikus hampa tu*.Fungsi benda alah ni adalah untuk zoom PC kita boleh besar boleh kecik hanya menggunakan tertikus serentak dengan button tersebut.Ok itu saja untuk harini,Baiii olls..gantokkk arrrr (-_-)

P/S : Yang entri belakang-belakang bnyak pic besor sebab template dulu main body dia besar jadi tak sama dengan yang baru ni,maka aku biarkan laa haha.Fokus pada akan datang jew..


Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.